2008. december 9., kedd

Tanárhatározó (1) - A New Age tanár

Amennyiben természettudományos képzettséggel rendelkezünk, evvel érdekes elegyet alkothat a világegyetemet átható misztikus erők iránti vonzalom.

Volt szerencsém pályám során együtt dolgozni e faj egy képviselőjével, aki két természettudományos diplomával volt felvértezve, továbbá az ezotéria iránti mohó érdeklődéssel. Az alábbi áltudományokban mozgott otthonosan:

  • agykontroll - ezt úgy aknázta ki, hogy ofőórán a gyerekeket gyakran "levitte alfába"
  • grafológia - ezt használta a gyerekek személyes problémáinak felderítésére, így minden dolgozatnak önfunkciójánál sokkal nagyobb hordereje volt
  • varázsvessző - kirándulások alkalmával vesszőjével kimérte, hogy hol nem futnak a föld alatt káros vízerek, majd olyan ágyat választott, amely átment e szigorú próbán (ezek szerint viszont mások alhattak a káros vízerek fölött...)

A következő - amúgy igen jellemző - példát nem tudtam besorolni: tanítványainak tudtára adta, hogy ha egy üveg vízre a "szeretet", "béke" vagy más, hasonlóan pozitív szavakat írunk fel, akkor annak a víznek teljesen más összetétele (!) és hatása (!) lesz, mint hogyha az üvegre a "halál", "gyűlölet" vagy más, hasonlóan negatív szavakat applikálnánk.

Javaslom, hogy ha Ön is New Age tanár akar lenni, kedves olvasó, akkor vegye fel érdeklődési körébe a csillagjóslást és a homeopátiát, hogy még hülyébb lehessen.
A fent leírt faj jellemzői továbbá:

  • mindenüvé drogtáskával jár (ez egy rendőrségi koffer kis kábítószerimitációkkal), mert mélyen hiszi, hogy minden drog az ördögtől való, hasonlóan azokhoz, akik szerint a könnyű és a kemény drogok különböznek
  • szabadidejében ún. cigigépet fabrikál, hogy az abban a füst hatására elfeketedő vatta látványáról a saját tüdejük külalakjára asszociáló tizenévesek megriadjanak
  • személyiségteszteket töltet ki boldog-boldogtalannal
  • maga is boldogtalan.

Ezen felül a fent leírt típus a keresztény hitelveket elfogadja, tiszteli és gyakorolja, valamint úgy tudja, hogy a "gyerek" szóban van "m" betű is.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése